2010 m. gegužės 26 d., trečiadienis

Cherry Blossom


Įkvepiantis žydėjimas



Kaip aš buvau "tamsta mokytoja"

Mokyti vėlimo amato man patinka. Patinka matyti ugneles mokinių akyse, šypsenas veiduose. Ypač įdomu dirbti su vaikais- jie nenustygsta, čiauška, nori viską sužinoti ir išbandyti, klausytis instrukcijų jiems sunku, nori viską padaryti savaip. Štai į tokią triukšmingą mergaičių gimtadienio šventę aš papuoliau, kur jau visos laukė "tamstos mokytojos", kuri mokys velti :) Medeinos 11-o gimtadienio akimirkos:

2010 m. gegužės 21 d., penktadienis

"Dizaino savaitgalis" Vilniaus loftų kvartale




20-23 dienomis Vilniuje Ševčenkos g. 16a. vyks "Dizaino savaitgalis" kuris suburs milžinišką menininkų būrį į Naujamiesčio loftus, taip skatindamas aktyvų meninį gyvenimą šiame rajone. Veiksmas loftų kvartale vyks dieną ir naktį, čia įsikurs meno kolektyvai ir galerijų atstovai, buvusiose pramoninėse patalpose menininkai kurs garso ir šviesos instaliacijas, vyks loftų kvartale jau įprastais tampantys elektroninės muzikos vakarėliai.

Apie dizainio savaitgalio programą išsamiai galima rasti čia : http://www.designweekend.lt/


2010 m. gegužės 18 d., antradienis

Auskarų diena

Kažkokia nedarbinga vakarykštė diena pasitaikė... Ką planavau nepasidariau, o sugalvojau susiverti auskarus prie samaninės aprangos. Tai kai užsikabinau, vos sustojau...

Multifunkcionalus gėlių vėrinys

Labai paprastas, bet įspūdingas trijų alyvinių gėlių vėrinys, jau keletą metų kaip čia pavadinti "perkamiausių topuose" :)
vyniojamas ant kaklo,
liemens,
į plaukus,
ar tiesiog, įsitverti, kad rankos nebūtų tuščios fotografuojantis.

O dar pamiršau ir apyrankės funkciją...

2010 m. gegužės 17 d., pirmadienis

Švietėjiška programa Europos tautų mugėje

Praeitą savaitgalį vykusioje Europos tautų mugėje oras tikrai nepavedė. Saulytė žeme ritinėjosi, nuotaika buvo puiki, o veltiniai net ir vasarą neliko antrame plane. Tačiau aš negaliu nieko neveikti, nors tu ką, taigi, vilną į rankas ir darbuojamės. Ypatingai mūsų palapinė tapo populiari kai pradėjau rodyti veltinukų vėlimo procesą. Net kaimynai sulėkė pažiūrėti ką mes čia darom, kad tiek žmonių prigužėjo :)
Vaikai, moterys stebėjosi, klausinėjo, domėjosi ir buvo girdėti šnabždesiai: "tai matai, kaip tie veltiniai daromi..." arba "...vaikai, ateikit pažiūrėti kas čia vyksta..." Grupelė japonų labai smagiai savo kalba komentavo kas vyksta.
Tiesa, pardavimai per tas pora valandų gerokai nukentėjo, bet vistiek buvo verta pasakoti apie vėlimo amatą, parodyti ne tik gatavą rezultatą, bet ir visą gaminio gimimo procesą nuo A iki Z.


Šitas berniukas kone valandą kantriai išstovėjo prie mūsų palapinės atidžiai stebėdamas ir fotografuodamas visą procesą :)


2010 m. gegužės 6 d., ketvirtadienis

2010 m. gegužės 3 d., pirmadienis

Šlepetės Mamai

Kas gėles dovanoja mamoms Motinos dienos proga, o kas šlepetes :) Pateikiu variantą- du viename.
Kristinos dovana mamai:

2010 m. gegužės 1 d., šeštadienis

"Burbuliuotosios"

Su šiomis burbuliuotosiomis įvyko šioks toks nesusipratimas. Klientė pageidavo ryškiai salotinių šlepečių su mėlynais taškučiais, o man tie taškučiai kažkaip transformavosi i laaabai diiidelius burbulus, bet taip dar smagiau:) Kaikurie burbuliai, nenaudėliai , pabėgo iš savo vietų , nes matyt pasiruošiau per storą prefeltą ir, jie labai nenorėjo prisivelti, ypač lenkimo vietose. Beje, čia pavasaris turbūt įtakoja spalvinį pasirinkimą- smagu, kai žmonės nebijo spalvų.